reteta pentru picnic
Zdrobim intr-un vas, drojdia intre degete, adaugam sarea si zaharul.
Amestecam pana devine lichida, adaugam faina de in, apa calduta, uleiul, semintele de in si faina de tip 650.
Vom obtine un aluat usor uleios pe care il vom imparti in 15 bucati de marime aproximativ egala.
Preincalzim cuptorul la 50 grade C.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt.
Modelam aluatul in forma de covrigi, ii asezam in tavi si presaram putina sare peste ei si seminte de in.
Dam tavile la cuptor pentru 30 minute, ii lasam la dospit, apoi ridicam temperatura la 175 grade C, pornim functia de coacere cu ventilatie si lasam covrigii la rumenit, in jur de 35 minute.
Scoatem covrigii din cuptor si din tava pe un gratar.
Ii servim fierbinti sau reci, acasa, la scoala sau la munca, in parc sau la picnic in asteptarea gratarului :)
Pofta buna!