Paine

de lucy2002 in Piine, 5 Iul 2019 | 6335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 550-600 ml apa calduta
  • 2 lingurite de zahar
  • 4 lingurite rase de sare
  • 4 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida adugam apa calduta pe rand si framantam( la mine a framantat robotul) se adauga sarea, uleiul si se framanta bine pana se desprinde de pe maini aluatul. Lasam aluatul la dospit  la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Infainam blatul de lucru si ii dam forma rotunda, asezam paine in tava tapetata cu hartie de copt , o crestam cu cutitul si o lasam sa creasca 15-20 minute dupa care o dam in cuptorul preincalzit la 200grade pe raftul doi pana se rumeneste frumos.

Daca ne dorim sa avem o coaja crocanta punem o tavita cu apa in cuptor. Cuptorul meu este prevazut cu o adincitura in care pun apa pentru a crea umiditate in timpul coaceri si folosesc programul AER CALD PLUS

Dupa ce s-a rumenit frumos o scoatem din cuptor si o lasa sa se racoreasca daca avem rabdare ...:))

TIPS-URI

1

nu se amesteca niciodata drojdia cu sare (sarea va inactiva drojdia)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte si unt