Paella Valenciana este una dintre preferatele mele este o mancare usor de facut si greu de lasat de mancat eu asa zic :) daca mannacii o data atii trebuie mai tot timpull :)
Se taie carnea in bucatele nici mari, nici mici, ca sa se poata frige bine pe ambele parti. Cu cat carnea este mai fripta, cu atata este mai buna Paella (pilaf). Dupa ce am fript carnea o indepartam si punem ardeiul rosu la calit. La fel procedam si cu ardeiul, il indepartam si punem fasolea verde cu cea boabe. Lasam sa se caleasca si fasolea, apoi amestecam toate cele mentionate mai sus. Punem boia dulce si imediat ce o punem, ne pregatim apa langa noi ca sa nu se arda boiaua. Dupa ce punem apa adaugam circa un varf de lingura de asafran si lasam sa fiarba. Dupa ce a fiert carnea adaugam 1 kg de orez. Depinde in ce il faceti, eu folosesc paellero pentru ca in alta nu prea mi-a iesit buna. Lasam sa scada apa de orez, dar trebuie la inceput sa dam focul mai tare 10 minute. Dupa cele 10 minute la foc incet trebuie sa va jucati cu focul, daca are mult sos dam focul mai tare, daca are putin sos luam niste servetele si acoperim vasul si turnam putina apa, astfel ca el se face in acel abur. Dupa ce e gata se serveste cu lamaie. Hmm...super gustos.
Va doresc Aprovece, bon apettit, pofta buna si sa va iasa super buna.