Pachetele de vinete cu sunca si cascaval

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 5527 vizualizari

 

Am mancat la o matusa si asa de mult mi-au placut ca a trebuit sa-mi fac:D

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 10-12 felii de sunca presata (sau de care va place)
  • 200 g cascaval felii
  • 3 oua
  • 3-4 linguri de faina
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele de vinete cu sunca si cascaval:

Se spala vanata, se curata si se taie felii subtiri pe lungime. Se sareaza feliile si se lasa cam o ora, dupa care se scurg de zeama lasata.

Se bat ouale cu sare si piper, se pune faina pe o farfurie si se incinge uleiul in tigaie. Pe fiecare felie de vanata se pune o felie de sunca si una de cascaval asfel incat sa acopere doar jumatate, se indoaie cealalta jumatate peste umplutura, se da prin faina, apoi prin ou si se pun la prajit.

Nu se prajesc prea tare, doar pana se rumenesc ca sa nu curga cascavalul. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.

Dintr-o vanata mare au iesit 12 pachetele, capetele de la vanata le-am prajit simplu, pane.

TIPS-URI

1

Se pot da la frigider, iar apoi se pot taia feliute si servi ca aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele de vinete cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
FOCACIA