Checul aperitiv este binevenit oricand ,putindu-se servi atat cald cat si rece.
Acesta este un aperitiv usor de facut,aerisit, pufos si putem sa-l facem cu orice ingrediente avem la indemana, adica să punem în el tot ce găsim prin frigider....
Dar eu am vrut sa-l fac oleaca mai festiv asa ca in mijlocul lui am pus rulouri de sunca umplute cu crema de branza. A iesit ceva foarte delicios....
Separam albusurile de galbenusuri, presaram pe ele putina sare si le mixam bine pina se intaresc.
Intr-un alt bol avem galbenusurile la care adaugam faina amestecata cu praful de copt , invartim bine sa se omogenizeze bine.
Cabanosul si maslinele le taiem felii, salamul, casul,ardeii murati si muschiul le taiem cubulete.Ceapa verde o tacam cu frunze verzi cu tot.
Umplem feliile de sunca de Praga cu crema de branza , le rulam si le lasam deoparte.
In compozitia de galbenusuri adaugam laptele caldut, asezonam apoi adaugam toate ingredientele taiate.Amestecam si la sfarsit adaugam albusurile spuma pe care le omogenizam incet cu restul amestecului pentru chec.
O tava de chec o tapetam cu hartie de copt, o ungem cu putin unt si punem 1/2 din compozitia de chec.Adaugam rulourile de sunca umplute cu branza, pe mijloc, apoi punem compozitia de chec ramasa.
Deasupra radem cascavalul afumat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 50-60 de minute pina se coace checul si devine aramiu deasupra.
Scoatem checul din forma, il feliem si se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta mare !
1
Mai adaugati doua linguri cu faina sa nu se lase aluatul, dupa ce il scoateti din cuptor...