Pe drumul de intoarcere din vacanta am oprit intr-un targ langa Bucuresti si am gasit niste vinete albe, mici , ca niste bijuterii. Am cumparat cateva si, ajunsa acasa, am inceput sa le gatesc in fel si chip.
Astazi v-am pregatit...
Mai ai nevoie de scobitori si frunze de patrunjel verde.
Vinetele le speli bine, le tai coditele si apoi in doua, pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite scobesti miezul si presari vinetele cu sare si piper .
Lasi barcutele sa se inmoaie , pentru cca 10 minute.
Intre timp branza feta o sfarami cu furculita.
Asezi vinetele in tigaia dry-cooker in care ai adaugat uleiul si apa. Acoperi cu un capac si lasi la foc mediu 5 minute. Intorci vinetele pe cealalta parte si le lasi , la fel, inca 5 minute. Indepartezi capacul si iei tigaia de pe foc, lasand vinetele sa se racoreasca.
Umpli barcutele cu branza feta, le invelesi in felii de bacon si fixezi cu scobitori.
Asezi pachetelele astfel formate inapoi in tigaie si lasi la foc mediu, sub capac, pentru 5 minute.
Servesti imediat .
Pofta buna!
1
legume
2
rapid