Am pregătit aceşti cartofi evantai, cu brânzeturi variate și coriandru, au fost gustoși și aromați.
Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns. Când s-au fiert cartofii, se scot pe o tavă, se lasă la răcit și se decojesc.
Se taie cartofii așezați între 2 linguri de lemn, pentru a nu-i tăia până la capăt, ci doar pentru a obține forma de evantai. Se picură ulei, se presară coriandru boabe proaspăt râșnite pentru o aromă intensă, un praf de sare și se înfig bucățele de brânzeturi variate printre felii, având grijă să nu rupem cartofii.
Se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.
Porţii: 3
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 25 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/cartofi-evantai-cu-branzeturi-si.html
1
Sugestie de servire: sunt și mai buni, acompaniați de puțină smântână.