Dedicatie pentru Gusti :))) care deindata ce a vazut poza lor pe Fb vroia reteta pe Bucataras .
Este un delicios preparat chinezesc, pe post de gustare rece , care are o textura fina si suporta cu indulgenta orice condimentare….de la sosu dulce picant la izul sarat al sosului de soia. Prepararea este extrem de simpla si rapida si umplutura poate fi orice combinatie va trece prin minte. De la salate simple la amestecuri cu fructe de mare, pui prajit, somon, creveti….orice.
Preparare : pregatiti salata si ingredientele din umplutura , amestecati intr-un bol fara nici o asezonare. Pregatiti un suprafata/spatiu de munca cu un bol de apa fierbinte la indemana si un prosop umed intins . Se ia o foaie de orez se inmoaie in apa fierbinte si deindata ce o simtiti flexibila si modelanta se aseaza pe prosopul umed. In mijloc se aseaza o gramajoara de salata si un baton de surimi taiat in doua, se indoaie peste capetele se sus si de jos si apoi se ruleaza strangand bine compozitia. Daca doriti sa pastrati ruloul mai mult timp se ambaleaza in film alimentar ca sa nu se usuce. Se poate si praji in ulei dar eu il prefer asa mai light si cu textura mai catifelata.
Se serveste cu sos chilli sweet, cu sos special de num, sos soia sau ce mai doriti …..picant, dulce, sarat, lasati gusturile sa va acapareze. E usor de preparat si delicios , pofta buna si curaj la impachetat rulouri de primavara!