Pachetele cu telemea coapte pe plita

de iry-gabriela in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 3481 vizualizari

 

....nu as vrea sa va duc in eruare ,dar aluatul si compozitia de branza este aceeasi ca la reteta de poale-n brau cu telemea,chiar identica,pentru ca am vrut sa modific un pic forma si modul de preparare . va sfatesc din inima sa alegeti varianta pachetelelor ,nu pentru ca le-am facut eu ci doar ca, consider ca sunt mai gustoase si inca un lucru....mananci si nu te mai opresti.......am sa trec facultativ ingrendientele,dar am sa le trec la jumatete si va ies c-am 6-8 pachetele......

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 500g faina,
  • 150ml lapte,
  • 2 cartofi albi,
  • o lingura zahar pudra+o lingurita zahar tos,
  • un ou,
  • 1/2 cub drojdie,
  • un plic zahar vanilat si coarja de portocala sau de mandarina sau de lamaie dupa preferinta.   

pentru compozitia de branza:

  • 200 g de telemea de oi,
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar tos,
  • esenta de rom si un plic de zahar vanilat bourbon.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu telemea coapte pe plita:

din ingrendientele pentru aluat formam o coca elastica ,pe care o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .    

separat amestecam ingrendientele pentru amestecul de branza .    

dupa ce a crescut aluatul ,rupem bucati din aluat ,pe care le intindem pe o planseta daca se poate sa fie patrate.   

in mijloc adaugam 2 linguri din compozitia de branza si apoi unim capetele ,2 cate 2,formand un pachetel care apoi il mai intindem deasupra un pic cu un sucitor.    

se pune pe aragaz o tava de copt ardei care se incinge bine .

dupa ce tava s-a incins asezam pachetelul si il lasam sa se coaca la foc mic pe aragaz,avand grija sa il intoarcem de mai multe ori pentru a se coace bine si pentru a nu se arde.  

se serveste cald cu lapte batut!             

TIPS-URI

1

am folosit cartofi in aluat pentru ca da un gust dulceag aluatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu telemea coapte pe plita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

19.02.2012, 17:08

imi plac

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:14

sunt fff bune pe cuvant

mirela0911 1

19.02.2012, 21:40

Excelente!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Halva din gris