Pachetele cu pui

de Miha in Pui, 2 Oct 2010 | 7840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pachetele:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • sare
  • rozmarin
  • Pentru sos:
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei gras
  • busuioc
  • sare
  • 100 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu pui:

Umplutura:

Pieptul de pui se taie cubulete mai mari. Se pun intr-o tigaie in putin ulei incins, se presara cu sare si rozmarin si se perpelesc pe toate partile. Se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Pachetele:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. In functie de cum o "cere" aluatul se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie patrate mari, cu latura de cca 10 cm. Se pun cateva cubulete de carne si se inchid si lipesc ca un plic.

Sosul de rosii:

Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se blenduiesc. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile si ardeiul taiat cubulete mici. Se potriveste gustul de sare, se pune si putin busuioc si se mai dau cateva clocote.

Pachetelele se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor pana se rumeneste.

Se serveste cald.

TIPS-URI

1

In locul aluatului facut in casa, se pot folosi foi de placinta din comert

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Miha 1

03.10.2010, 00:34

Am inteles...Pachetelele le voi face pachete, pe care le fac apoi pachete si le trimit la fiecare prin posta.

nadina73 1

03.10.2010, 00:37

dei pe cand sa merg la posta?sau trimiti prin pescarus?

kamy 1

03.10.2010, 23:30

aoleu ce bn arata...cam tarziu...sigur nu mai ai... 5 f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla