Oua umplute, fara maioneza!

de bubulina44 in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2012 | 5961 vizualizari

 

In ultimii ani, aproape in fiecare an am facut numai oua rosii de Paste, anul acesta le voi face tot rosii, dar la Roma, in vizita la parinti :) Voi posta poza la intoarcere ;) Si tot aproape in fiecare an, nu reusim sa le mancam toate asa ca preparam oua umplute, dupa ce au trecut Pastile :) Ne facem pofta dar mancam si oua umplute mai lejere!

 

INGREDIENTE

  • 8-10 oua rosii, de casa :) cate doriti si de care aveti
  • 2-4 felii sunca
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura mustar (dulce sau iute)
  • 6-8 masline verzi
  • 2-3 linguri parmezan
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • patrunjel verde sau uscat
  • 1 lingura ulei (de masline e si mai bun)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute, fara maioneza!:

 Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.

Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.

Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.

Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza, sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute, fara maioneza!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

14.05.2012, 12:44

Place
Frumoase culori in farfurie

bubulina44 1

13.06.2012, 09:21

Multumesc Mihaela! raspund cu intarziere pentru ca am cam absentat de pe aici, stau cam prost cu timpul...

Bunica 1

04.11.2012, 07:07

La multi ani!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv portofele cu ciuperci