Ouale umplute cu pate sunt aperitivele mele preferate, mai ales de sarbatori.
De ziua mea, cand au fost multe de preparat, eu m-am ocupat de prepararea acestora si m-am bucurat de reusita lor.
Meri a zis sa facem noi pateul ca e mai sanatos.
Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba.
Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos.
Ficatul de pui se curata si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa cat sa fie acoperit si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori.
Se scurge apa, se clateste ficatul si se pune din nou la fiert in apa cat sa fie acoperit.
Se adauga pe parcurs putina sare, untul si uleiul de masline, iar la final, cand este bine fiert si apa a scazut, se adauga laptele fierbinte si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Se trece ficatul fiert prin blender, pastrand si sosul in care a fiert, apoi se adauga galbenusurile de la oua, mustarul si branza cremoasa.
Se omogenizeaza bine si se potriveste gustul de sare si condimente.
Cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu ouale cu pateul de casa si se orneaza cu gogosarii taiati in cubulete mici.
Sunt foarte bune preparate in acest mod!
Sa va fie de folos.
1
In functie de consistenta obtinuta a pateului, acesta se mai poate dilua cu putina smantana sau, de ce nu, cu o supa de pui.