Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

de Andra_Constantinescu in Porc, 11 Sep 2018 | 5948 vizualizari

 

 "Provocarea GastroArt"
Ideea acestei retete am preluat-o de la Merisor. Foarte buna!

 

INGREDIENTE

Chiftelutele de porc:

  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 2 graunti de usturoi
  • sare
  • putin piper macinat
  • putin cimbru uscat
  • 1 ou
  • 20 g faina
  • 30 g pesmet
  • ulei pentru prajit

Sosul de rosii cu ardei copt:

  • 4 ardei kapia (600 g)
  • sare grunjoasa
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • putin piper macinat
  • 300 ml suc de rosii
  • 300 ml apa
  • 1 foaie dafin
  • 5 frunze verzi de busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat

In plus:

  • 4 oua
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute:

Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina.

Cu mainile umede se formeaza chiftelutele, se dau prin pesmet si apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel absorbant.

Ardeii kapia se coc la flacara aragazului (sau in cuptor) si se pun intr-o cratita, presarand sare grunjoasa peste ei. Se acopera cratita cu un capac si se lasa ardeii vreo 10 minute sa se inmoaie, apoi se pot curata de piele si de seminte.

Cat timp ardeii stau sa se inmoaie, se curata cepele, se spala, se toaca si se calesc intr-un wok cu 100 ml ulei, presarand putina sare si putin piper proaspat macinat peste ele.

Ardeii curatati se rup in fasii groase si se taie.

Peste ceapa calita se pun ardeii, chiftelutele, sucul de rosii, apa, foaia de dafin, frunzele de busuioc, boiaua de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin busuioc uscat si putin oregano uscat. Se lasa totul sa fiarba pana cand sosul scade putin. Se dau chiftelutele catre marginea wok-ului si se pun cele patru oua. Se presara sare pe ele si se acopera wok-ul cu un capac. Se lasa la foc mic pana cand ouale sunt gatite dupa preferinta, moi sau tari. Se adauga patrunjelul verde tocat la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

13.09.2018, 10:16

Bune!

oanapl 1

16.09.2018, 23:32

Ce apetisanta e!

Sidy 1

04.09.2020, 13:47

Bune de tot, deja mi-e foame !

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite