Oua de Paste

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2011 | 7891 vizualizari

 

Este primul an in care vopsesc ouale de Paste singura, fapt pentru care, desi nu au iesit perfecte, pot spune ca rezultatele sunt multumitoare.

Am invatat ca o colorare uniforma si intensa depinde foarte mult de tipul de ou. Ca exemplu, cele albe, de tara, au iesit mult mai colorate, in comparatie cu cele din comert. Dar promit ca anul viitor vor fi perfecte :)

 

INGREDIENTE

  • vopsea de oua,
  • apa,
  • otet,
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie,
  • un dres din lycra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste:

Degresam ouale prin spalarea cu un detergent de vase, avand grija ca ulterior sa le clatim foarte bine. Le fierbem intr-o cratita, acoperite cu apa,  la foc potrivit, avand grija sa nu se sparga. Punem apoi vopseaua intr-un vas cu un amestec de otet (4-5 linguri) si un 1 litru apa fierbinte (nu clocotita pentru ca in caz contrar ouale vor crapa) si asezam ouale fierte in prealabil.

Daca vrem sa realizam diferite modele din frunze sau coji  de ceapa, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres.

Le lasam pentru 4-5 minute in amestecul obtinut, dupa care le scoatem si le lasam sa se usuce.

Pentru luciu le ungem cu putina grasime.

Va doresc un Paste Fericit , care sa va aduca Lumina in suflet, Pace interioara si fericire!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecel