Fie ca le serviti la mic-dejun, pranz sau cina, aceste oua sunt grozave! Cel putin, la noi in casa sunt foarte apreciate si devorate imediat ce se terminat de gatit! Se fac atat de usor si merg de minune cu niste paine calda, pregatita in casa! Haideti sa le faceti si voi pentru cei dragi!
Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei, presarati sare, piper si putina boia de ardei. Ii sotati 2-3 minute, adaugati 3-4 linguri de apa daca este nevoie. Ardeii kapia copti ii curatati de seminte si cotoare, ii tocati. Ii adaugati si pe ei in tigaie. Tot acum puneti si sosul iute. Mai lasati pe foc 1-2 minute. Pregatiti doua vase mici de ceramica (sau unul mare). Mozzarella o taiati cubulete. Rasturnati amestecul cu chorizo in cele doua vase in mod egal. Presarati cateva cuburi de mozzarella, apoi faceti putin loc cu o lingura si spargeti cate doua in fiecare vas. Presarati si restul de mozzarella. Nu uitati sa puneti sare peste oua. Introduceti vasele in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru10-12 minute, pana ouale sunt gatite. Le scoateti din cuptor, le lasati 2 minute la racorit si serviti! Pofta buna!