Ostropel de pui

de Gergiana S in Pui, 15 Ian 2014 | 4817 vizualizari

 

O mancarica tare buna care noua ne place foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (am folosit pulpe de pui si aripi)
  • 1 ceapa potrivita
  • 3-4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • rosii proaspete sau la conserva sau pasta de tomate
  • sare, piper boabe, boia dulce si iute, busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea se spala si se lasa putin sa se zvante.Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei, punem pe foc; cand s-a incins uleiul punem bucatile de carne si acoperim cu un capac.Le lasam sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.Cand sunt aproape gata punem si vinul.Apoi le scoatem si le lasam pe servet.

Intr-o alta tigaie, calim ceapa pana ce incepe sa devina aurie, punem boiaua dupa gust, si rosiile(pasta de tomate) tocate marunt.Apoi adaugam carnea si putina apa(200 ml)+ sare si cateva boabe de piper.Lasam sa fiarba cca.15-20 min la foc mic.Apoi adaugam si usturoiul taiat bucatele mici sau pisat, cum va place.Mai lasam cca.10-15 min la fiert, dupa care aduagam si busuiocul.Oprim focul, si tinem acoperit cu un capac pana la servire.

 

TIPS-URI

1

Noi am servit alaturi de un piure de cartofi.Acum fiecare cum vrea:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui