Ossobuco con gremolata

de Brindusa in Vita, 6 Mai 2010 | 6136 vizualizari

 

O mancare traditionala Milaneza

 

INGREDIENTE

  • 4 osso buco de vitel (luate de la Cora)
  • 2 cepe, tocate
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 3 felii de bacon taiate cubulete
  • putina faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 l supa clara de vita, facuta in casa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 frunze dafin si putin cimbru
  • 1 borcanel rosii in bulion, taiate cubulete
  • sare, piper dupa gust

Pentru gremolata

  • 1 legatura patrunjel tocat marunt. 
  • coaja de la o lamaie
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ossobuco con gremolata:

Da carnea prin faina, apoi scutur-o de exces. Intr-o cratita/oala in care sa incapa toata carnea incalzeste uleiul si untul si prajeste la foc mare carnea pe toate partile pana se aureste. In felul asta se sigileaza toate sucurile in carne. Scoate carnea din oala si pune pe rand, amestecand cam 1 minut in fiecare: bacon, ceapa, telina, morcov, usturoi. Adauga vinul si lasa sa dea 2 clocote. Pune carnea inapoi si adauga rosiile, supa, dafinul si cimbrul. Da un clocot, pune capacul , da focul foarte mic si fierbe asa cam 2 ore, sau pana ce carnea devine foarte moale. Daca la focul cel mai mic mancarea fierbe cu bulbuci in loc sa fiarba incetisor, poti pune oala in cuptor.

Poti sa prepari si gremolata, amestecand toate ingredientele.

Cand au trecut cele 2 ore prepara una din garniturile traditionale: risotto cu sofran , polenta sau piure.

Presara carnea cu gremolata si savureaza-ti creatia.  (lingurita e pentru maduva)

TIPS-URI

1

Numele (ossobuco sau osso bucco ) inseamna os cu gaura. Vine de la faptul ca daca mananci maduva si carnea asta ramane: un os cu o gaura :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Ossobuco con gremolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

Rivka e un os de rasol, taiat felii nu foarte groase. Pai bine mai tu te uiti la poza sau la nume? Hai ca acum asa las poza.

Brindusa 1

07.05.2010, 20:38

ina, simpatic sotul tau

rivka 1

07.05.2010, 20:45

prima data ma uit la nume, dar eram obisnuita ca ai pus poza cu baiatul... imediat te recunosteam .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc