Orez prajit cu oua si legume

de Pasiune pentru bucatarie in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2011 | 5996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 200 g orez basmati
  • 400 ml apa
  • Sare,piper
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 150 g mazare
  • 200 g kaizer/bacon(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu oua si legume:

Orezul se pune impreuna cu apa si sarea intr-o oala/tigaie in care sa nu se prinda si se fierbe pana scade apa. Se lasa sa se raceasca.

 Ceapa se toaca marunt,morcovul si ardeii cubulete,mazarea se scurge si se calesc in putin ulei,apoi se adauga 50 ml apa si se fierb pana scade apa. Ouale se bat cu un praf de sare si piper si se pun in tigaie,peste legumele moi; se amesteca formand “jumari” de oua,apoi se pune orezul si se amesteca. Se serveste cald alaturi de bacon/kaizer rumenit sau simplu,stropit cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu oua si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Flan de dovlecel