Orez negru prăjit cu ou

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 6794 vizualizari

 

O reţetă ușoară, cu influențe asiatice și un gust pe măsura aparențelor.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame orez negru
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de fulgi de chilli
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare/ piper
  • 1 linguriță ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru prăjit cu ou:

Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat. 

Ceapa se taie mărunt și se călește câteva minute în uleiul de măsline la temperatură medie. Se adaugă orezul și se gătește 5 minute la foc mare. Se face o adâncitură în centrul orezului și se adaugă oul. Se asezonează și cu ajutorul unei spatule se amestecă oul fără să depășescă adâncitura până începe să se închege. 

Se amestecă oul cu orezul și se gătește 2-3 minute fără a mai amesteca. După cele 2-3 minute, se amestecă din nou și se lasă iar la gătit până când oul devine auriu și îmbracă orezul. 

Se așează în farfurie și se presară fulgii de chilli peste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru prăjit cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez sarbesc