o sa va placa......
se pune uleiul intr-o oala la incins, cind incepe sa sfiriie se pune un pahar de orez doar unul si se prajeste pina ajunge la culoare maronie se amesteca incontinuu pentru a nu se arde; cind incepe a se colora se adauga ceapa taiata marunt si se continua prajirea pina se ajunge la culoarea maro
se adauga celalalt pahar de orez si 4 pahare cu apa (sau supa ),apa trebuie sa sie fierbinte ;se potriveste de sare, piper si supa instant .flacara aragazului trebuie sa fie cit mai mica pe tot parcursul procesului ,orezul se arde foarte usor .acum se adauga capacul la oala se se lasa la fiert pina se absoarbe toata supa dupa care se acopera oala cu un prosop ud sau cu folie de aluminium si se lasa asa inca 20 minute. se poate servi cu gratar,pui la cuptor sau prajit,si chiar cu supa de linte rosie. este excelent chiar si ca mincare de post...pofta buna!