Orez cu rosii

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 18 Mai 2014 | 4095 vizualizari

 

O garnitura ideala langa peste prajit sau la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 4 cani de apa
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 rosii bine coapte (3 rosii din conserva)
  • 1 pahar de suc de rosii
  • sare. piper alb, coriandru verde
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu rosii:

- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline intr-o ctatita. Cand s-a prajit si inmuiat adaugam rosiile taiate cubulete. Se pot folosi rosii proaspete , dar foarte bine coapte sau rosii din conserva, fara coaja. Calim inca putin si adaugam orezul. Adaugam sucul de rosii si mai amestecam 2 minute toate impreuna. Turnam apa fierbinte , aduagam sare, piper si lasam sa dea in clcot, apoi punem la foc minim si acoperim cu capacul. Lasam sa fiarba , amestecand ff putin , cat s anu se prinda de fund. La final aduagam putin coriandru verde tocat marunt.

- Se serveste mai ales la preparate din peste, chiftele, parjoale,etc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

alilianaa 1

18.05.2014, 19:08

bun, bun

MotanLaOale 1

18.05.2014, 19:37

MirelaGrigore 1

21.05.2014, 15:34

in loc de suc de rosii pot pune rosii tocate la conserva ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu rosii