Pilaf de orez cu rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Sep 2013 | 15231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • 2 ardei rosii
  • 4 rosii mari
  • 3 linguri de ulei
  • cca 300 gr. orez
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu rosii:

Curatam legumele si le spalam.

Le trecem apoi prin robot (ceapa si ardeiul mai intai).

Calim aceste legume in ulei, adaugam si morcovul maruntit la robot si condimentele (sare, piper si busuioc uscat). Lasam sa fiarba cca 15 min.

Adaugam rosiile date pe razatoare sau trecute tot prin robot si lasam sa fiarba acoperit, alte 15 min la foc potrivit.

Spalam orezul si il adaugam in cratita. Punem cate o cana de apa (eu am pus de doua ori) si amestecam destul de des, pana fierbe orezul (cam 20 min.)

La final presaram patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci, la multicooker