Orez cu peste si fructe de mare

de cristeena20 in Peste, 16 Noi 2012 | 3763 vizualizari

 

E un tip de mancare cu puternica aroma de peste si fructe de mare- o bunatate!!!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr peste (de preferinta fara oase )
  • 300 gr orez cu bobul lung
  • creveti decorticati
  • 2 cepe
  • usturoi pisat
  • pasta de ardei rosu
  • 8 rosii oparite si taiate cubulete
  • crema de fructe de mare (1 plic)
  • verdeturi: ramuri de coriandru- o frunza de praz, patrunjel verde, dafin-seface buchet cu ata )
  • vin alb
  • ulei d emasline, sare, piper, piri-piri
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu peste si fructe de mare:

- Punem pestele curatat la fiert in apa cu sare si coriandru (adaugam ulei de masline daca pestele nu e gras. Scoatem pestele si il taiem cuburi , il dezposam si pastram supa formata .

- Tocam marunt ceapa si usturoiul si claim in ulei d emasline, adaugam pasta de ardei rosu (1 ling) , rosiile, ramurile de ierburi aromate. Adaugam vin alb , din supa de peste si crema de fructe de mare (un plic- se gaseste in supermarket).. Se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 15-20 minute adaugam pestele cubuilete si crevetii decorticati. Mai lasam sa fiarba 5-7 minute.

- Intre timp calim 1 ceapa mica in ulei de masline -sa devina sticloasa- aduagam orezul si punem apa din supa de peste ramasa. Cand e pe jumate fiert il luam de pe foc. Adaugam orezul in cratita cu zeama cu peste -si mai dam sa fiarba cca 15 minute, pana zeama scade de tot  . La final adaugam coriandru verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

16.11.2012, 19:03

imi place ce ai pus in orez

Sim0na 1

16.11.2012, 23:28

La asa ceva nu pot rezista!!!

andreea_angelo 1

20.11.2012, 22:17

mmmmmm tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare