Orez cu legume

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 24 Apr 2016 | 8497 vizualizari

 

Din categoria ''ce mananca Leone la facultate''......

 

INGREDIENTE

  • 1 cana ( din cea pentru ceai) cu orez bob mare Panzani
  • 3 cani de apa
  • sare
  • piper
  • 2 dovlecei
  • 3 ardei capia
  • 3 morcovi mai mici
  • 1 pastranac
  • 4 cepe verzi
  • ulei pentru calit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume:

Mai intai punem la fiert orezul.Intr-o cratita, punem orezul spalat si adaugam 3 cani de apa (masuram cu aceiasi cana si orezul si apa), adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba la foc lent pana este absorbita toata apa.Cat timp se fierbe orezul ne ocupam de legume. Le spalam curatam si taiem cubulete. Asezam pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, adaigam putin ulei si apoi punem legumele, adaugam sare si piper, amestecam si apoi punem un capac.Lasam cca 15 minute s ase inabuse toate legumele, apoi ridicam capacul , lasam 10 min si adaugam orezul fiert, amestecam , potrivim desare si piper.Lasam la foc mic cca 15 min.Se poate servi asa simplu sau cu snitele, friptura sau orice doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

24.04.2016, 19:34

anca_rm 1

25.04.2016, 09:46

imi place , dar parca lipsesc coastele

CameliaR 1

12.05.2016, 12:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudele cu dulceata de visine si nuca