Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine

de Panacris in Dulciuri, 19 Apr 2012 | 3192 vizualizari

 

La cererea copiilor am facut o portie de orez cu lapte. Cred ca sunt vreo 10 ani de cand nu am mai facut acest dulce simplu, satios si gustos.

 

INGREDIENTE

  • lapte gras 1000 ml.,
  • orez 300 g.,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • zahar tos 100 g.,
  • sare iodata 1 praf,
  • scortisoara 1 g.,
  • sirop de visine dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine:

Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se pune in forme diferite, se presara zahar vanilinat, scortisoara si sirop de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte & Sos caramel