De cand astept eu capsunile noastre parfumate si delicioase sa prepar minunea asta! Unde mai pui ca are o culoare naturala fantastica, iar parfumul si aroma sunt autentice..clar, am declasat toate esentele si potentiatorii de aroma artificiali din comert!
Observatie: Aceasta este reteta originala, preluata de la Brandusa Scheaua, dar eu am folosit ce-mi mai ramasese de la prepararea conservelor dulci, si anume:
Se pune apa cu zaharul pe foc si se infierbanta compozitia pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. (Eu am amestecat compotul cu siropul si deja am obtinut baza retetei gata racita).
In vasul blenderului se aseaza capsunile spalate si scurse de apa si se mixeaza, pana se obtine un piure fin si parfumat. Intr-un bol incapator se amesteca baza rece de mai sus, piureul de capsuni si albusul de ou batut spuma (rolul sau este de a aera putin compozitia si de ao impiedica sa formeze cristale mari de gheata in congelator).
Dupa omogenizare, se da vasul la congelator cateva ore. Nu mai este nevoie sa amestecati compozitia din 30 in 30 minute (insa, daca nu ati adaugat albusul spuma, atunci aceasta operatiune este necesara).
Se serveste rece, ca atare, sau in combinatie cu sucuri/bauturi reci.
Enjoy!