by Madi_marin...multumesc frumos pentru reteta,imi place cum a iesit,iar in combinatie cu dulceata este delicios!!!:)
Orezul spalat se pune la fiert. Cand orezul este fiert se da de pe foc si se adauga cele 5 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat, coaja de portocala. Intr-un castron punem 2 linguri de orez fiert si cele 5 linguri de lapte praf si amestecam cu blenderul pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine punem amestecul de orez cu lapte praf inapoi in cratita in care s-a fiert si mai lasam 4-5 minute la foc mic, amestecand continuu. Orezul fiert se pune intr-o tava si se lasa la racit, ca apoi sa se poata taia sub forma dorita.
Pentru pane: intr-o farfurie punem 1 lingura de faina, zaharul si un ou. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam celalalt ou si cele 6 linguri de lapte. Pesmetul se amesteca cu putina scortisoara. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Bucatile de orez cu lapte le dam prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la final prin pesmet. Se prajesc pana se rumenesc frumos pe o parte si pe cealalta.
Orezul cu lapte pane se serveste cu dulceata(de caise) si frisca,peltea,miere,sos de ciocolata sau cu ce doreste sufletelul vostru!