Biscuiti foarte fragezi si aromati! "Bunatati pentru Craciun"
Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam un aluat moale si nelipicios.
Formam bilute mai mici decat marimea unei nuci si le punem in tava tapetata cu hartie de copt . Presam fiecare biluta cu furculita pentru a-i da o forma frumoasa.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru fix 12 minute. Sunt moi dupa ce ii scoatem din cuptor, dar se mai intaresc dupa ce se racesc. Daca ii lasam mai mult vor deveni prea crocanti dupa ce se racesc.
Topim ciocolata cu uleiul, o punem intr-un bol si introducem jumatate de biscuite in ciocolata. Punem biscuitii pe hartie de copt pana cand se intareste ciocolata.
1
Ies aproximativ 65-70 de miscuiti, depinde si cat de mari ii faceti.