Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand aud "orez cu lapte" imi vine in minte gustul copilariei... Ieri seara am tras o fuga pana la socrii, iar tata-socru, ca si mine, iubeste laptele cu orez... Ne-a invitat la o portie de orez cu lapte, dar din pacate n-am apucat sa gustam ca ne grabeam :(... Asa ca... de cum am ajuns acasa am si pus oala pe foc ... Aveam cu totii o pofta nebuna de lapte cu orez :)) Azi am mai facut o "tura" ca nu ne-am astamparat pofta :P
1. Spalam orezul in mai multe ape.
2. Punem orezul si laptele in aceeasi cratita pe aragaz (va sfatuiesc sa puneti intr-un vas in care sa nu se prinda, eu am de tuci:)
3. Lasam la foc mic pana fierbe orezul, 25-35 min.
4. Adaugam zaharul si scortisoara si oprim focul.
5. Facem un piure din capsune, pe care il punem deasupra orezelului.
Pofta Buna!
1
Daca nu va place cu scortisoara, puteti renunta la ea.
2
Puteti pune mai mult zahar daca va place mai dulce.
3
Fierbeti orezul direct in lapte, iese mult mai gustos asa ;)