Un desert foarte simplu si foarte gustos, apreciat de copilasi.
Se pune la fiert 1,5 l cu apa si putina sare. Orezul se spala bine in apa rece, apoi se pune in oala cu apa cand aceasta clocoteste. Se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se umfla. Se scurge apoi orezul intr-o sita.
Laptele se pune la fiert cu zaharul, apoi se adauga orezul fiert si se mai lasa 5 minute la foc mic, sa se mai umfle si sa se lege putin. Daca vreti sa iasa mai zemos, adaugati inca putin lapte. Se adauga plicul de zahar vanilat, apoi sa lasa la racit, acoperind oala cu capac.
In momentul servirii se adauga coaja de lamaie si se presara scortisoara. Este foarte bun atat cald, cat si rece.
1
Coaja de lamaie nu se pune in orezul fierbinte, doar atunci cand e caldut, altfel poate deveni amar.
2
Lamaia se spala bine si se scufunda in apa clocotita inainte de a rade coaja.