Orez copt cu snitele de soia

de amalia01 in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 4840 vizualizari

 

CINE SPUNEA CA MANCAREA DE POST NU E GUSTOASA? AVETI AICI DOVADA CA ESTE!

 

INGREDIENTE

  • PENTRU OREZ:
  • -un ardei rosu
  • -2 cepe
  • -3-4 catei de usturoi
  • -un morcov
  • -ciuperci din conserva
  • -o cana de orez
  • -1 lingura de boia
  • -sare
  • -piper
  • -4 cani de apa
  • -100 ml de ulei
  • PENTRU SNITELE:
  • - 1 punga snitele de soia INEDIT
  • - 1 lingura adaos pentru supe
  • - 2 linguri de pesmet
  • - 100 ml ulei( pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez copt cu snitele de soia:

PENTRU OREZ:

-legumele se taie marunt si se calesc in jumatate din cantitatea de ulei

-se adauga orezul spalat si se amesteca in continuu cca 5 minute

-se adauga sare,piper,boia

-se toarna 3 cani de apa si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute

-intre timp se unge cu restul de ulei un vas de iena

-cand a fiert orezul de jumatate se toarna in vasul de iena pregatit ,se mai adauga o cana de apa si se da la cuptor ptr 30 de minute.

PENTRU SNITELE:

- se fierb snitelele in apa cu adaos pentru supe(...sa nu facem reclama!)15 minute

- se scurg de surplusul de apa

- se prajesc date prin pesmet, in ulei fierbine

Se serveste cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez copt cu snitele de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

05.04.2013, 00:57

Ce-mi mai place mie orezul copt

Rocsi 1

05.04.2013, 16:08

amalia01 1

05.04.2013, 17:37

stiu reteta de la bunica si il ador fiindca este mai crocant.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu spanac - de post