Zilele trecute mi-am amintit o reteta pe care ne-o pregatea bunica, o reteta rapida, economica si delicioasa.
Dar cum eu nu pot lasa reteta asa, fara sa o modific putin, pe ici pe colo, prin punctele esentiale, sa va arat ce a iesit!
"retete de post economice"
Orezul il speli bine din 2-3 ape si apoi il pui la fiert, la foc mic, impreuna cu sarea si piperul. ( dupa gust)
Cand este fiert, acoperi vasul si il lasi asa 15 minute.
Legumele le pui intr-o cratita impreuna cu 1 lg de ulei, oregano si un praf de sare, lasandu-le la foc iute, 5 minute.
Amesteci orezul cu pasta de ardei si legumele.
Iei un vas termorezistent, il ungi cu uleiul si asezi orezul, apoi dai la cuptor pentru 30 de minute, pana cand orezul se rumeneste frumos.
Il servesti imediat ca atare sau ca si garnitura.
1
Tips & Tricks : Daca vrei mai poti adauga ciuperci.