Ca multi altii si eu fac parte din categoria celor care nu apreciaza gustul dovleacului la adevarata sa valoare. Credeti-ma pe cuvant, combinatia din aceasta reteta e de zile mari. Merita incercat, iar daca nu v-a placut, priviti si partea pozitiva, ati "mangaiat" corpul cu multe elemente nutritive benefice organismului. Daca v-a placut, astept mesajele voastre, sa marim gasca iubitorilor de dovleac.
Grabiti-va , sezonul e pe terminate si e pacat sa pierdeti asa bunatate de mancare !
1. Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm.
2. Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare.
3. Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare , anasonul stelat si semintele de la pastaile de cardamom strivite in mojar. Cand incepe sa fiarba punem capac si il lasam pe foc inca zece minute. Dam deoparte.
4. Cand dovleacul incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de dovleac, mai lasam putin si putem stinge focul.
5. Se amesteca apoi cu orezul si e gata pentru a fi servit.
1
daca a fost apa prea multa si orezul n-a absorbit-o, va trebui sa-l strecurati inainte sa-l amestecati cu dovleacul;
2
orezul Basmati mi se pare cel mai potrivit pentru aceasta reteta.