Orez aromat cu dovleac

de Ela68 in Mancaruri de legume, 16 Feb 2016 | 3778 vizualizari

 

Ca multi altii si eu fac parte din categoria celor care nu apreciaza gustul dovleacului la adevarata sa valoare. Credeti-ma pe cuvant, combinatia din aceasta reteta e de zile mari. Merita incercat, iar daca nu v-a placut, priviti si partea pozitiva, ati "mangaiat" corpul cu multe elemente nutritive benefice organismului. Daca v-a placut, astept mesajele voastre,  sa marim gasca iubitorilor de dovleac.

Grabiti-va , sezonul e pe terminate si e pacat sa pierdeti asa bunatate de mancare !

 

INGREDIENTE

  • 400 gr dovleac
  • 125 gr orez , de preferat cel pentru salata, cu bobul lung
  • 450 gr apa
  • 4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri seminte de dovleac
  • ulei
  • sare
  • 2-3 bucati anason stelat
  • 1-2 pastai cardamom
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez aromat cu dovleac:

1.  Curatam dovleacul de coaja, apoi il taiem cubulete de 1 cm.
2.  Zdrobim usturoiul si il punem la calit in ulei doua, trei minute, apoi adaugam dovleacul si continuam sa amestecam. Potrivim de sare.
3.  Separat, dupa ce spalam orezul, il punem la fiert cu putina sare , anasonul stelat si semintele de la pastaile de cardamom strivite in mojar. Cand incepe sa fiarba punem capac si il lasam pe foc inca zece minute. Dam deoparte.
4. Cand dovleacul incepe sa se inmoaie, adaugam semintele de dovleac, mai lasam putin si putem stinge focul.
5. Se amesteca apoi cu orezul si e gata pentru a fi servit.

TIPS-URI

1

daca a fost apa prea multa si orezul n-a absorbit-o, va trebui sa-l strecurati inainte sa-l amestecati cu dovleacul;

2

orezul Basmati mi se pare cel mai potrivit pentru aceasta reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez aromat cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ela68 1

17.02.2016, 21:06

Stiu Simo ca-ti place, doar esti pumpkinareasa . Daca folosesti dovleac placintar, dulce, nu mai e nevoie sa-l coci, asa cum am facut la reteta de hummus cu dovleac copt. La budinca dulce m-am gandit si eu, insa ai mei prefera saraturile, sunt mofturosi

Rocsi, culoarea frumoasa si-a pastrat-o, cu toate procedeele termice pe capul lui

Mersic fetele

Raluca57 1

29.02.2016, 07:37

Chiar o bunătate! Se combina atât de bine aromele! Ne-a plăcut f mult, o reteta excelenta

Ela68 1

29.02.2016, 09:54

inteleg ca ati incercat-o ! ma bucur mult ca a fost pe placul vostru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti