Nu ştiu cum se face uneori că mi se face poftă de câte o omletă ca cea făcută de bunica, cum le spuneam noi, jumări de ou. E drept, fiindcă eram multe guri la masă trebuia "sporită" omleta, că altfel am fi mâncar un "cuibar" de ouă. :)) Aşa că se adăuga lângă ou fie şuncă, fie jumărele de porc, mălai ori făină, ciuperci ori ardei dacă era vara. Aşa că azi, pe fugă, am făcut un fel de omletă. Noroc că am mai găsit şi ceva mărar prin congelator, că i-a dat un gust de vară.
Procedura e foarte simplă, că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea.
Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul şi sarea şi am lăsat un pic compoziţia cât să se umfle un pic mălaiul, taman cât să toc şunca şi ciupercile.
Am încins tigaia şi am călit bucăţelele de şuncă şi ciuperci cca un minut şi apoi, am adăugat compoziţia de ou pe care am mai amestecat-o de câteva ori. Am întors-o când s-a rumenit un pic pe dedesubt şi la momentul potrivit am scos-o cu ajutorul unei palete mai late.
Eu am avut răgaz să fac şi o mămăliguţă, mai ales că ceapa de lângă cerea aşa ceva lângă omletă.
Poftă (ne) bună! :D
1
Pentru un gust mai bun se poate adăuga un pic de lapte dulce în compoziţie.
2
După caz, merge extraordinar de bine cu brânză rasă.