papita mea de dimineata...
Cartofii se curata si se taie ca pt cartofi pai, se prajesc in ulei de masline si se scot pe o farfurie. Se sareaza dupa preferinte, apoi in ulei prajim putin carnita taiata cubulete, care a fost in prealabil fiarta ( mie mi-a ramas mai multa carnita de la supica de ieri...). Dupa ce s-a prajit frumos si carnita punem inapoi cartofii, batem oul cu sare si lapte, apoi adaugam parmigiano si punem peste cartofi. Mai presaram ceva piper.
Taiem castravetele in felii subtiri pe lungime si le distribuim deasupa. Punem capac si lasam omleta sa se patrunda bine. Cand e prajita pe o parte, o intoarcem pe partea cealalta...cine are tigaie doubletta o face cu usurinta...cine nu, face ca mine: pune o farfurie peste tigaie, cu gura in jos si cu o miscare ferma, rastoarna tigaia, astfel incat sa cada frumos omleta in farfurie, luam tigaia si o punem pe foc din nou si cu farfuria, usor turnam omleta inapoi in tigaie, acum cu partea prajita in sus. mai lasam 1-2 min si gata. Deasupra se mai poate pune o lingura de parmigiano si, am adaugat eu, o rosie.
Pofta buna!