Mi-a facut Irina pofta de omleta cu sunca, cu reteta postata in concurs, asa ca am preparat la multicooker o omleta pufoasa si satioasa.
Multumesc, Iri, pentru inspiratie!
Ungem vasul multicookerului cu uleiul de masline si asezam feliile de sunca in el.
Conectam aparatul la sursa de curent si setam programul Boil pentru 10 minute.
Intr-un bol, batem cele 3 oua cu putina sare, adaugam laptele, grisul, mozzarella si mararul tocat si turnam compozitia peste sunca presata cand aceasta incepe sa se rumeneasca.
Inchidem capacul vasului si asteptam expirarea timpului.
Eu obisnuiesc sa adaug lapte sau apa minerala in omleta pentru ca iese mai pufoasa si mai multa :D
De data aceasta am adaugat si o lingura de gris, asa am invatat eu cand stateam la camin si eram de serviciu la cantina, asta in timpul liceului.
Am intors omleta si pe partea cealalta cu 5 minute inainte de a expira timpul, pentru ca multicookerul nu rumeneste bine preparatele deasupra. Asta nu inseamna ca nu sunt coapte, dar nu se obtine culoarea aceea rumena ca in cuptor.
Pofta buna!