Mă uitam zilele trecute la o rețetă când mi-a venit ideea să fac această omletă cu roșii cherry, care dau savoarea preparatelor de vară, în special. Îmi plac în mod deosebit aceste roșii miniaturale pentru aspectul, dar și pentru gustul lor acidulat și consistența ușor crocantă și nu am întârziat să pun în aplicare această idee. Așa că ieri dimineață am făcut o omletă delicioasă și aspectuoasă, mai ales că la noi în casă acest gen de preparat este oricând foarte apreciat...
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc.
Se dă mozzarella pe răzătoarea mare.
Se curăță firele de ceapă, se spală și se taie rondele.
Ouăle se sparg într-un bol și se mixează cu sare și piper.
Se încălzește uleiul în tigaie și se toarnă ouăle mixate. Se presară rondelele de ceapă și după câteva secunde, când omleta începe să se lege, se adaugă mozzarella și apoi se pun jumătățile de roșii cherry.
Se acoperă tigaia cu un capac și omleta se face la foc mic, înăbușit.
Când omleta s-a închegat, se ”alunecă” pe un platou, după care se porționează imediat și se servește, cu pâine prăjită, sau proaspătă. Cine dorește, mai poate alătura o salată.
1
Alegeți roșii cherry tari, nu moi, care să-și păstreze forma și să nu înmoaie omleta, cu zeama lor.
2
Jumătățile de roșii cherry trebuie să fie ”cuprinse” de ouă și mozzarella.
3
Nu adăugați ouăle în tigaie, decât după ce uleiul este fierbinte. Apoi micșorați flacăra de la aragaz și preparați omleta la foc mic, cu capacul pus pe tigaie.