Nu e chiar un mic dejun sanatos, dar este tare gustos si satios!
Este prima data cand prepar aceasta varianta de omleta, iar ca sursa de inspiratie am avut reteta Andreei_Caroline, drept pentru care ii multumesc pe aceasta cale!!
Pentru o forma de 26 cm(2 portii):
Preparam mai intai cartofii la cuptor si carnatii.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ceva mai mari, in 4 sau 6, in functie de marimea cartofului.
Ungem o tava cu unt si asezam cartofii taiati in ea. Presaram peste ei sare, condimente si busuioc si ii coacem la 200 de grade pentru 40 de minute.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului adaugam peste cartofi, carnatii taiati si crestati la capete.
Nu trebuie sa se prepare definitiv carnatii, pentru ca vor mai trece prin tratament termic si impreuna cu omleta.
Dupa preparare, scoatem tava din cuptor si lasam preparatele sa se raceasca putin.
Intre timp amestecam ouale cu laptele si grisul si le lasam la odihnit pana se mai racesc cartofii si carnatii. Nu mai adaugam sare ca sunt cartofii si carnatii suficient de sarati.
Intr-o forma de tarta, neunsa, asezam cartofii si carnatii, precum si rosii cherry printre ei.
Turnam uniform ouale si dam forma la cuptor pentru 20 de minute la 200 grade.
La final adaugam patrunjel tocat si branza rasa si servim, fara paine daca se poate. :))
Pofta buna!
1
Grisul este optional, iar in loc de lapte se pot adauga 2 linguri de apa minerala, va fi mai pufoasa omleta.