Omleta cu cartofi

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 19 Mar 2016 | 5212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 5 oua
  • 1 cub ceapa
  • 25 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • busuioc uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu cartofi:

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite ca marime . Spalam cartofii sub jet de apa rece si ii scurgem bine de apa . 

Incingem ulei intr-o tigaie si punem cartofii la prajit .Presaram putina sare si cand sunt gata ii scoatem cu ajutorul unei palete intr-un castron. Lasam sa se raceasca . 

Separat punem ouale intr-un vas si le batem spuma cu ajutorul unui tel. 

Adaugam in vasul cu oua, parmezanul ,cubul de ceapa si piper. Amestecam bine . 

Punem amestecul de oua in castronul cu cartofi. Amestecam bine ingredientele intre ele. 

Punem din nou o tigaie cu putin ulei la foc iute. Cand uleiul este bine incins,turnam omleta ,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit . 

Cand este copata pe o parte,cu ajutorul capacului,intoarcem omleta printr-o miscare rapida pe cealalta parte,acoperim din nou cu capac,si lasam la copt . 

Cand este gata,scoatem omleta pe o farfurie. 

Se serveste calda sau rece,presarata cu busuioc uscat si parmezan .

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Pentru a coace omleta , putem inlocui uleiul cu unt .

2

Acoperind omleta cu un capac ,va face ca omleta sa se umfle si sa devina mai pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle