O noapte la Venetia

de Miha in Prajituri, 29 Aug 2014 | 11094 vizualizari

 

La multi ani Die! Eu o sa-ti doresc tot ce imi si mie...si pe langa toate astea... sa ajungi si-o noapte (macar) la Venetia :))))

 

INGREDIENTE

  • Blat alb:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 5 linguri faina
  • Blat negru:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O noapte la Venetia:

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blat cu cacao:

Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Da, ca pentru bezele. :)) Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor. Urmeaza apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula. Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se pune la fiert pe foc mic sau la bain-marie. Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se aromeaza dupa gust cu esenta de vanilie si se incorporeaza treptat in untul batut.

Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza. Peste crema se toarna glazura de ciocolata (rece), preparata prin topirea ciocolatei la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca.

Prajitura se da la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "O noapte la Venetia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu albus