Pentru toti cei care ma cunosc, nu cred ca mai este cazul sa spun cat de mult imi place mamaliga. O ador, in toate formele sale. Imi amintesc cu mult drag ca tata, indiferent de cate feluri de mancare pregatea mama, cand se punea la masa intreba: "Dar putina mamaliga nu ai facut?"
Astazi va propun o mamaliguta putin mai diferita dar va asigur ca este foarte buna.
Am fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in cand.
Am adugat mazarea si am acoperit din nou cu folie de aluminiu continuan sa amestec din cand in cand. Dupa circa 20 de minute, cand mazarea rezulta a fi fiarta, am mixat totul adaugand putina apa calda.
Am pus din nou totul pe foc pentru alte 5 minute. Am servit mamaliguta mea cu quenelle de branza moale sau branza de vaca amestecata cu smantana.