Nuci umplute(varianta I )

de Merisor in Prajituri, 9 Sep 2014 | 17745 vizualizari

 

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme.
La aceasta reteta, pentru coji, m-am inspirat de la Lavinia si ii multumesc mult!
Pentru crema, am ales o varianta asemanatoare celei de la prajitura cu foaie sfaramata.
Au iesit delicioase!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet de mere
  • aprox. 450 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
  • 6 piscoturi Savoiardi
  • 1 lingura cacao
  • 100 gr miez de nuca macinat fin
  • 50 gr miez de nuca taiat mai grosier
  • 100 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 350 gr gem de caise
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute(varianta I ):

Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa incorporam faina, mixand pana cand se ingroasa aluatul.

Scoatem mixerul din aluat, infainam masa de lucru si incepem sa framantam aluatul pe masa, punand treptat faina pana ajungem la consistenta dorita.

Nu trebuie sa rezulte un aluat foarte tare, putin moale si nelipicios.

Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Formam mingiute mici de aluat, astfel incat sa acopere putin mai mult decat jumatate din orificiile formei pentru nuci.

Pregatim forma de nuci, daca este noua cum a fost a mea, trebuie incinsa mai intai goala, apoi spalata bine si stearsa cu servetele pana cand servetelele vor fi curate.

Nu stiu cum veti reusi voi, eu primele coji de nuca le-am aruncat, deoarece erau argintii :)))))

Punem mingiutele in lacasele formei si le coacem la flacara cate 2-3 minute pe fiecare parte, la primele, apoi reducem timpul deoarece forma va fi din ce in ce mai incinsa.

La primele coji, am uns forma cu putin ulei.

Pentru crema, rupem piscoturile in bucati si le trecem prin robot impreuna cu 100 gr miez de nuca.

Punem intr-un vas, pe foc moale, laptele in care am dizolvat cacaoa si untul si le lasam pana se topeste untul apoi le adaugam fierbinti peste ingredientele din bol si omogenizam bine totul.

Adaugam nuca taiata grosier si gemul de caise si le amestecam bine pe toate.

Umplem nucile cu aceasta compozitie si le asezam pe platou sau intr-un cosulet, apoi le pudram cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Piscoturile din crema pot fi inlocuite cu biscuiti sau chiar coji de nuca(acelea care ies mai urate si mai arse :D )

2

Indulciti crema dupa gust adaugand putin zahar sau miere, a mea a fost suficient de dulce de la piscoturi si putin acrisoara de la gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute(varianta I )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic