reţeta o am de la croitoreasa mea... tot de la ea am luat şi forma de nuci :p vă dau reţeta exactă...
mi-au ieşit 100 de nuci...
Preparare aluat:
Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în compoziţie. Se toarnă făină, puţin câte puţin. Se pune suficient de multă până când aluatul nu se mai lipeşte de mână şi este uşor de modelat. În acel moment nu mai puneţi făină.
Se fac biluţe din aluat, se pun în forma încinsă şi se coc pe focul de la aragaz. Jumătăţile de nuci se dau la răcit. Eu le-am ţinut două zile şi apoi le-am umplut.
Preparare cremă:
Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot, se toarnă în ploaie făina amestecând întruna. Nu trebuie să faci cocoloaşe. Ss fierbe până devine ca o smântână iar apoi se toarna untul şi se lasă până se topeşte. Se ia de pe foc şi se dă la răcit. Când crema este rece vom adăuga rom, esenţă de migdale şi nucă măcinată. Cu această cremă vom umple nucile, se unesc două jumătăţi pentru a face o nucă.
Nucile se dau prin zahăr pudră. Se acoperă vasul în care sunt ţinute nucile şi se dau la un loc răcoros dar să nu fie umed.
Poftă bună!
1
Crema este bine să fie uşor mai moale pentru că vom pune nucile care mai absorb.
2
E bine să le serveşti după cel puţin o zi de la umplere, atunci vor fi mai fragede şi moi.
3
sunt extrem de migăloase
4
NU puneţi mai multă făină după ce veţi simţi că aluatul este nelipicios... riscaţi să se sfărâme nucile la copt....