Nuci cu cacao si crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 1 Ian 2017 | 4535 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici, cu mentiunea ca am adaugat mai multa faina si mai mult zahar la crema deoarece mi-a iesit prea moale cu ingredientele prezentate. 
Am zis sa incerc si varianta in care coaja nucilor sa fie cu cacao, iar crema sa fie de vanilie, si a iesit ceva delicios.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250 g unt moale
  • 100 g zahar
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • 40 g cacao
  • 580 g faina (sau cat cuprinde)
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 230 g zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g nuci macinate
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cacao si crema de vanilie:

Pregatirea cojilor de nuca:

Intr-un castron, se pun toate ingredientele in ordinea prezentata, cu exceptia fainii - care se incorporeaza treptat, si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

Se unge forma de nuci cu untura si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat de 7-8 g si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unei foarfeci.

Pregatirea cremei:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile, zaharul, sarea, esenta de vanilie, laptele si faina se pun intr-o craticioara si se mixeaza. Se adauga untul si se pune craticioara pe baia de abur. Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia craticioara de pe baia de abur si se adauga nucile macinate in crema si se amesteca.

Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.

Ies in jur de 70 de nuci.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cacao si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.01.2017, 11:53

Nu am facut niciodata, dar stiu cat sunt de bune!

diaconta 1

02.01.2017, 14:38

Am vrut sa fac si eu dar nu m-am complicat,mai ales ca am forme individuale

mihaelar63 1

04.01.2017, 01:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti din aluat de tarta