Mi-am achiziţionat de curând o formă de nuci, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare bucătăraşei Laura. Reţete am gasit multe , dar cea cu care am mers la sigur a fost cea a lui Cristi-Bucătar Maniac. Multumesc! Au ieşit foarte bine cojile şi chiar daca am stat un pic pe lângă aragaz, deşi am făcut cantitate mică sut foarte încântată de rezultat şi cu siguranţă le mai fac. Iar în ceea ce priveşte umplutura, parerea mea e că poate varia în funcţie de preferinţe şi …de ce avem prin cămară. Vă învit să le încercaţi!
Umplutura:
Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină câte puţină , până obţinem un aluat molicel, fin şi uşor de modelat.
Se formează biluţe care se coc în forma încălzită în prealabil. De dimensiunea potrivită a biluţelor de aluat ne vom da seama numai în momentul în care coacem câteva. Atunci ne dăm seama cam cât trebuie să fie ca să nu dea pe-afară.
Se coace tot aluatul (nu pot să spun exact câte ies ,pentru că sunt diferite formele, plus cantitatea folosita la o coajă poate fi iar diferită).
Pentru umplutură, se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata,esenţa şi untul. Se amestecă mereu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă a răcit şi se adaugă apoi nuca măcinată.
Se umplu cojile cu câte un pic de cremă,apoi se lipesc două câte două şi se tăvălesc prin zahăr pudră.
Poftă bună!