Sau mai pe romaneste, fursecuri cu bezea. :D Nu ma intrebati de unde denumirea asta ciudat ca habar n-am. Asa apar in caietul cu retete al mamei, asa le-am zis si eu.
Din ingredientele de mai sus se face un aluat moale dar nelipicios. Se intinde aluatul pe planseta infainata, cu un pahar de tuica se taie rondele destul de mici. Fursecurile nu trebuie sa fie mari asa ca alegeti cel mai mic pahar pe care il aveti.
Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea teapana.
Bezeaua se pune intr-un posh si pe fiecare cerculet se face cate un mot.
Se coc fursecurile la foc mic 20-25 minute. Daca observati ca bezeaua isi schimba culoarea, coaceti cu usa cuptorului intredeschisa.
se lipesc cate doua cu gem de caise. Eu am facut cateva si cu gem de capsuni.