Șnițel de porc în crustă de mălai

de Rita Ilies in Porc, 13 Mai 2015 | 18396 vizualizari

 

Șnițelele fac parte din alimentația românilor indiferent de ocazie. Fie că-i vorba de-o aniversare în familie, un prânz obișnuit sau ca aperitiv pe platourile de sărbători, acesta nu lipsește niciodată. Chiar și-n pachețelul copilului se strecoară câte-un șnițel sau două, mai ales când merge cu școala în excursie. :)

Ei bine, eu parcă m-am plictisit de șnițelele obișnuite așa că vă propun să-ncercați și voi unele mai speciale.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru marinată:
  • 500 g cotlet de porc fără os
  • 250 ml iaurt integral
  • 50 g unt moale
  • o lingură cu ardei roșu tocat
  • leuștean tocat
  • o linguriță cu paprika dulce
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru crustă:
  • două ouă
  • 20 g unt moale
  • 200-250 g făină de mălai
  • 150 g cașcaval
  • un praf de sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șnițel de porc în crustă de mălai:

   Am pregătit marinata omogenizând iaurtul cu untul moale. Am adăugat ardeiul și leușteanul tocat, apoi am condimentat. 

   Am bătut puțin feliile de cotlet și le-am lăsat o oră să se odihnească în marinata pregătită anterior.

   După acest timp mi-am pus tava la îndemână și m-am ocupat de compoziția pentru crustă. Am bătut ouăle împreună cu sarea și untul. Am adăugat făina de mălai și cașcavalul încorporându-le bine.

   Am dat fiecare felie marinată prin această compoziție și le-am așezat în tavă. 

   Am copt șnițelele timp de 25 de minute la 170 de grade și le-am servit alături de-o salată răcoritoare cu rădăcină și frunze de ridichi și sos de iaurt cu codițe de ceapă verde.

   Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă folosiți o tavă de sticlă termorezistentă sau una din ceramică nu este necesară tapetarea acesteia. Șnițelele se vor dezlipi ușor în timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Șnițel de porc în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca