Am adus o mancarica foarte gustoasa...
Frunza de vita am avut-o in saramura.Deci punem a fiert ,intr-o oala apa.Cand da in clocot punem frunza cateva secunde in apa.
Procedam asa cu toata frunza.
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt,adaugam orezul si-l calim putin.
Intr-un castron punem carnea tocata,adaugam orezul calit,piper si marar.amestecam bine,
Luam cate o frunza si facem sarmale.Procedeul e la fel ca la sarmale cu varza.
Dupa ce am terminat frunzasau carnea, sau ambele :)le asezam intr-o oala.Deasupra punem niste apa ferbinte cu suc de rosii si un pic de ulei pana sa-i acoperim un pic(sarmalele)
Dam in fiert si le tinem pe foc pana sunt gata.
Se servesc cu smantana.
1
La sezon se foloseste vrunza de vie proaspata
2
se poate folosi si alt tip de carne(pui,curcan)