Negrese

de Maria68 in Prajituri, 30 Oct 2012 | 14135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata neagra(70% continut cacao)
  • 110 g unt
  • 125 g zahar
  • 100 g zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita vanilie macinata
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 120 g faina
  • 3 linguri cacao inchisa la culoare
  • grasime si faina pentru forma

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negrese:

Se incinge cuptorul la 180 grade, se unge forma cu un strat subtire de grasime si se presara cu faina.

Se rupe ciocolata bucati si se topeste intr-un vas in bain-marie. Se pune deoparte si se lasa sa se raceasca. Se adauga ambele sortimente de zahar,untul,  sarea, vanilia macinata la ciocolata rece. Treptat se adauga si ouale, amestecand, la fel si galbenusurile. Se cern faina si praful de cacao deasupra. Se amesteca atat cat sa se fi amesteca toate ingredientele.

Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 30 de minute in cuptorul incins pana cand a crescut aluatul, insa la mijloc trebuie sa fie inca moale. Pentru a constata acest lucru, cel mai bine este sa crestati aluatul la mijloc.  Daca atunci cand ii faceti proba mai raman firimituri umede lipite de scobitoare, inseamna ca prjitura este numai bine coapta.

Se lasa sa se raceasca in forma timp de 5 minute.  Apoi se rastoarna pe un gratar pentru prajituri si se lasa in continuare la racit. Se taie prajitura in 16 bucati care se invelesc in folie. Se lasa astfel sa se patrunda pana a doua zi, apoi se servesc.

Sursa: "Bunatati  la cuptor "

Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caramel, nuca si bezea