Negresa glazurata

de Isabel in Prajituri, 26 Sep 2013 | 7598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar pudra,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 1/2 cana ulei,
  • 3 lg cu varf cacao,
  • 2 cani faina,
  • 1 cana cu lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 1 borcan cu gem (gemul poate fi de orice fel,borcan mic de 380 gr),
  • esenta de lamaie sau zeama de lamaie
  • Pt. glazura:
  • 5 lg lapte,
  • 3 lg zahar,
  • 3 lg cacao,
  • 5 lg margarina pt copt Rama sau unt (o jumatate de pachet).
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata:

Aluatul:

Se separa galbenusul de albus. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si se bat usor sa nu se lase spuma, apoi adaugam galbenusurile si batem usor. Punem in continuare nucile macinate, uleiul, laptele, amestecand dupa fiecare bine, apoi esenta si praful de copt si gemul. Amestecam bine si in cele din urma adaugam faina cernuta cate putin si cacaoa si omogenizam bine compozitia.

Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins prealabil la 180 grade, cam 25 minute, insa incercam cu scobitoarea in functie de cuptor.

Intre timp facem glazura la baine-marie punand la topit intai margarina (untul), apoi zaharul, apoi laptele si cacaoa si se lasa sa dea in cateva clocote si se da la racit.

Cand este gata aluatul se scoate si se lasa la racorit, apoi adaugam glazura si dam la frigider.

Se portioneaza cand s-a racit.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu ciocolata rasa,nuca de cocos sau nuci macinate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

26.09.2013, 16:48

Rocsi 1

26.09.2013, 22:11

Isabel 1

27.09.2013, 09:13

daaa buna morena,asa un pic de dulce la cafea.mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata